Per una COPE a la catalana

03/02/2007

No ens aniria malament una COPE a la catalana. Es a dir, un mitjà per contrarestar les agressions de l’emissora dels bisbes i que, de passada, defensés sense complexes les essències més vitals del nacionalisme català. I que consti que entenc com a nacionalisme català al sobiranisme independentista. No puc concebre cap nacionalisme que en la seva darrera instància no defensi assolir la independència de la nació que representa. Ho dic per tots aquells “nacionalistes” que encara no s’han plantejat seriosament què comporta realment ser nacionalista i cap a on condueix aquesta opció.

 

No proposo que el nou mitjà independentista radiofònic faci servir el mateix estil barroer i desendreçat de la COPE, però sí defenso certa contundència en la defensa dels interessos nacionals d’aquest país nostre. No pot ser que el sobiranisme independentista no tingui encara uns mitjans obertament partidaris del seu projecte. I compte que no estic parlant de mitjans de partit. El fet que actualment ERC sigui la única formació amb representació parlamentària que es defineixi independentista no vol dir que el mitjà que defenso hagi d’estar tancat a la incorporació de CiU o a la d’altres formacions que, més endavant, decideixin donar el pas definitiu cap a la majoria d’edat de Catalunya. Tampoc ha d’estar vetat a les formacions independentistes sense representació parlamentària, que n’hi ha unes quantes.

 

En tot cas, si els poders fàctics i econòmics convinguessin crear aquest nou espai mediàtic ho trobaria un petit avenç envers la normalitat política del país. Al cap i a la fí, l’unionisme espanyolista disposa de nombrosos mitjans, fins i tot a Catalunya, i alguns d’una visceralitat evident. En canvi, una tendència política cada dia més consolidada i força assenyada en les seves maneres i en el seu discurs, com és l’independentisme català, encara depèn de veus informatives caracteritzades per la seva ambigüitat identitària.

 

Advertisements

2 Respostes to “Per una COPE a la catalana”

  1. iacobus Says:

    Si, a diferencia del País Basc, encara que no tenen representants al congres dels diputats, si tenen medis com aquest, al menys escrits, allà hi ha mes moviment social que el que tenim aquí, es manifesten mes, no nomes en el sentit de sortir al carrer, si no en que la societat fa soroll, és fa notar, no com aquí, que ens costa mes sortir a defensar-nos dels atacs que rebem.

    A veure si la blocosfera catalana pot col·laborar a fer el soroll necessari que ens falta.

  2. desfilo Says:

    Si, la blogosfera pot ser un recurs. Igualment, tens raó. Es lamentable la poca mobilització mediàtica del nacionalisme català. Es el que intentava posar en evidència.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: