Catalunya, nació blocaire

03/27/2007

Ahir va celebrar-se una interessant taula rodona a Òmnium Cultural sobre la blogosfera catalana. Hi van parlar dos magnífics blocaires, en Toni Ibáñez i en Marc Vidal, i un servidor. En els darrers mesos he tingut la sort de poder participar també en altres xerrades a Catalunya Ràdio i Ràdio 4 sobre el mateix tema. Per la seva banda, en Saül Gordillo ha atès professionals de la premsa escrita, la ràdio i la televisió que també s’interessaven sobre el món dels blocs. En definitiva, es palpa una atenció creixent sobre aquest nou mitjà i la societat, poc a poc, va descobrint les possibilitats i potencialitats reals de la xarxa.

 

Es essencial que institucions tan implicades amb la política i la llengua del país com l’Òmnium es modernitzin i donin importància a les noves tecnologies. Perquè estic convençut que Internet té molt a dir en un futur immediat. Tan bon punt es generalitzi l’accés a la xarxa, amb una baixada de preus de connexió necessària i una simplificació de tot el procés, tan bon punt això passi, per força, Catalunya assolirà els nivells normals d’audiència que registren altres països d’Europa.

Tanmateix, en aquests moments som a la cua de la llista del nostre continent en nombre de connexions. I malgrat tot, la llengua catalana registra la posició número 25 en el rànking mundial d’Internet. El dinamisme que una petita part de la població catalana demostra, que segurament no arriba al 10 % del total, és molt lloable. Ara, com dic, només cal generalitzar aquesta tendència a tota la societat. I aquí, els governs hi tenen molt a fer. Sobretot, controlant les abusives tarifes, el pèssim servei i les contínues estafes que exerceixen totes les companyies telefòniques sobre els pobres usuaris indefensos. El PP va crear el caos i el desgavell en aquest sector, el PSOE l’ha continuat i incrementat, i a Catalunya, el nostre govern, com sempre, s’ho queda mirant sense moure ni un dit.

No pot fer res el govern català per impulsar la independència tecnològica de Catalunya? La societat civil ja ha fet tot el que podia fer. Aconseguir el .Cat, esdevenir una potència mundial en nombre de webs i blocs i situar Catalunya en el ciberespai. Ara és el torn de l’administració. Cal que controli les companyies telefòniques, que donen un llastimós servei al país. Que les controli i les obligui a baixar preus i a obrir punts físics d’atenció al client. Espanya segueix sent l’estat on és més car connectar-se de tota Europa. Catalunya també està obligada a ser-ho? No es pot fer res per evitar-ho, almenys a casa nostra? La imaginació al poder.

Advertisements

2 Respostes to “Catalunya, nació blocaire”


  1. Una petita correcció: es diu blog i no bloc.

  2. Oriol GS Says:

    Es diu bloc i blocaire! Així apareix constantment a can VilaWeb i així ho ha establert el TermCat. També blocosfera.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: