Els bascos i la independència

04/02/2007

El 38% dels bascos votarien a favor de la independència del País Basc, en el cas de celebrar-se un referèndum, mentre que un 31% ho faria en contra i un 12% s’abstindria, segons es recull a l’últim baròmetre elaborat pel Gabinet de Prospecció Sociològica del Govern basc.

En el sondeig, realitzat entre el 29 de gener i el 12 de febrer a un total de 2.891 persones, es recull que el vot favorable a la independència seria majoritari entre els simpatitzants d’EHAK (93%), EA (69%), Aralar (69%) i el PNB (53%). En canvi, el vot contrari a la independència seria majoritari entre els simpatitzants del PP (76%) i el PSE-EE (57%).

Al 20% dels ciutadans que declaren estar d’acord o no amb la independència del País Basc segons les circumstàncies, se’ls ha preguntat quins serien les condicions per estar a favor de la independència.

Així, s’assenyala que la condició principal per estar a favor de la independència és que es garantís la pau al País Basc, que el procés per a la independència es realitzés per vies pacífiques i democràtiques, que no causés un enfrontament entre els ciutadans bascos, que l’aprovés una majoria de la societat basca en referèndum i que el procés per a la independència es realitzés negociant i arribant a un acord amb l’Estat.

El Periodico, 31 març 2007

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: