La Pimec demana reaccions si es retalla l’estatut

04/04/2007

El president de la patronal Pimec, Josep González, adverteix amb preocupació que la societat catalana està “massa tranquil·la” davant les dificultats que s’estan produint en el desenvolupament de l’Estatut i reclama una “reacció responsable” i “no crispada”. Segons el president de la patronal de la petita i mitjana empresa catalana, “estan passant massa coses i ens les estem empassant de manera increïble. Estem adormits”, conclou, alhora que recorda als polítics que “tenen l’obligació d’informar la societat” del desenllaç d’aquesta qüestió. Josep González va advertir ahir, en declaracions a TV3, que si no s’aconsegueix desplegar les millores de l’Estatut, “la societat tindrà un desencís molt gran i no se’n preveuen les conseqüències”.


Unitat social

González va reclamar la unitat de la societat catalana, però també que l’acte de l’IESE -en què el món empresarial va reclamar que la gestió de l’aeroport es faci des de Catalunya i amb vols transoceànics- no pot quedar com un referent històric. “Ho hem de repetir més vegades quan sigui el moment”, va remarcar el màxim representant de la petita i mitjana empresa catalana en una entrevista a Els matins de TV3.

El president de Pimec va posar com a exemple el servei de Rodalies de Renfe, al qual va retreure “falta de compromís”. Tot i constatar que “últimament hi ha hagut informació”, va lamentar que “el ciutadà veu cada vegada més endarreriments” en el funcionament dels ferrocarrils de Rodalies i que, en canvi, no es fan concrecions sobre quan hi haurà millores en el servei.
Política i economia
González també es va referir a l’acord entre la companyia alemanya E.ON i els grups Acciona i Enel per repartir-se els actius d’Endesa, després de la fracassada operació de Gas Natural. “L’interès últim” d’aquestes operacions està en l’augment de les tarifes elèctriques, que suposa una “pèrdua de competitivitat”, i és una iniciativa econòmica, tot i que les influències polítiques “hi han tingut un paper important”.

Avui / 04-04-07

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: