Invertint menys de la meitat que a Madrid

04/07/2007

La xarxa de Rodalies de Barcelona va rebre menys de la meitat d’inversió que la de Madrid durant el 2006. Mentre el ministeri va invertir 598,7 milions d’euros a la xarxa madrilenya, els diners destinats a la millora de vies, trens i estacions de rodalia a Barcelona amb prou feines va arribar a 260. I en aquesta inversió de 260 milions hi figuren els 107 milions d’euros que costa la reforma de l’estació de Sants, lligada a l’arribada del TGV a la ciutat.

Les dades d’inversió les ha publicades el mateix ministeri de Foment en el balanç de les inversions fetes en el marc del Pla Estratègic d’Infraestructures i Transports (PEIT) durant el 2006. Tot i els nombrosos incidents de la xarxa, que es van agreujar al setembre passat però que existeixen des de fa anys, la inversió en els tres anys del PSOE a la Moncloa ha seguit centralitzant les principals inversions a Madrid.
Barajas guanya el Prat
De fet, a la capital d’Espanya s’estan construint nous quilòmetres de via, mentre que a Barcelona no hi ha cap ampliació des dels Jocs Olímpics del 92. El tram entre Atocha i Nuevos Ministerios, que es va acabar a final d’any, va costar 123 milions. Un altre exemple és la connexió fins a l’aeroport de Barajas, que ja s’ha licitat amb un cost de 166 milions. Mentrestant la connexió de Barcelona amb l’aeroport del Prat ha patit un calvari d’obres i avaries que va obligar a substituir els trens per autocars que van funcionar durant pràcticament un any.

La inversió en estacions és un altre àmbit en què es pot comparar les diferències d’inversió. Foment s’ha gastat 81 milions d’euros en una nova estació al centre de Madrid i 25 milions en la construcció d’un nou intercanviador. A Barcelona, en canvi, Obres Públiques ha pagat la construcció d’un calaix a la Sagrera per instal·lar-hi una futura estació de Renfe. Tampoc no s’ha redactat el projecte de reforma de l’intercanviador de l’Arc de Triomf. En total, 117 milions d’euros a Madrid i només 37 a les estacions de Barcelona.

Avui

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: