Energies renovables a Catalunya

04/13/2007

Fa deu anys molt poques persones creien en el futur de l’energia eòlica, però el 19 de març els aerogeneradors instal·lats a l’estat espanyol van arribar a produir el 27% de l’energia elèctrica consumida, per sobre de la producció de les centrals nuclears. L’organització ecologista Greenpeace considera viable econòmicament i tecnològicament que l’exemple de l’energia eòlica es faci extensible i que, en l’horitzó del 2050, el 100% de la demanda elèctrica de l’Estat estigui coberta amb fonts renovables.

Les dades de Greenpeace van ser presentades ahir de forma simultània a Barcelona i Madrid en l’informe Renovables 100%, un sistema elèctric renovable per a l’Espanya peninsular i la seva viabilitat econòmica. L’estudi ha estat finançat exclusivament amb quotes dels socis d’aquesta organització ecologista i elaborat per un equip de l’Institut d’Investigació Tecnològica de la Universitat Pontifícia de Comillas.

Respecte a Catalunya, l’informe indica que hi ha diverses tecnologies que permetrien augmentar dràsticament la producció elèctrica amb fonts renovables i no contaminants. En una de les possibles combinacions de fonts energètiques, l’informe de Greenpeace proposa instal·lar a Catalunya, d’aquí a l’any 2050, un total de 3.569 megawatts d’energia termosolar, 341 megawatts d’energia eòlica marina, 263 de biomassa, 119 megawatts d’energia fotovoltaica en edificació, 58 de parcs solars fotovoltaics i 47 d’energia geotèrmica.El director de Greenpeace a Espanya, Juan López de Uralde, va destacar a Madrid que ara més que mai, amb les dades més recents sobre el canvi climàtic a la mà, cal actuar “amb urgència” per posar en pràctica canvis en els hàbits energètics de tota la societat.

El responsable de la campanya de Greenpeace, José Luis García, va destacar que el seu estudi demostra que existeixen diferents possibilitats de garantir la demanda utilitzant només energies renovables ja conegudes.

Encara que el cost econòmic variaria molt depenent de les solucions que s’escullin, l’investigador Javier García Casals, coordinador tècnic de l’informe, va explicar que aquest pla energètic costaria al voltant de 120.000 milions d’euros en uns 25 anys, cosa que suposaria destinar-hi el 0,5% del producte interior brut de l’Estat. / Avui

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: