Tímida reacció de l’estat contra Telemadrid

04/13/2007

El govern espanyol també ha acabat dient-hi la seva sobre la polèmica provocada pel programa de Telemadrid Ciudadanos de segunda, en què es dibuixa una situació lingüística a Catalunya de discriminació i persecució del castellà. El ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, va recordar que amb els debats de l’Estatut ja es va intentar utilitzar l’argument de la batalla lingüística contra Catalunya i va advertir que amb el reportatge de la televisió madrilenya “sembla que algú vol ressuscitar aquesta història sinistra”.

El ministre va advertir que cal ser “molt respectuós” amb aquest tema. “Jo ho sóc i el meu partit també”, va assegurar, per afegir tot seguit, en al·lusió al PP: “No sé si tots els partits ho són i no sé si tots els programes ho són”.

El ministre va fer aquestes reflexions durant una roda de premsa a Barcelona, on va firmar un protocol per cedir a l’Ajuntament part dels terrenys de la comissaria de la Verneda.

“El que s’està fent no és bo per a Catalunya i és molt dolent per a Espanya”, va advertir, i va afegir: “El català és una llengua espanyola com el castellà, sembla mentida que això no s’estengui”.

Si el govern espanyol defensava el model lingüístic català des de Barcelona, el president de la Generalitat feia des de Madrid. José Montilla, tot i que no va al·ludir directament al reportatge de Telemadrid, va aprofitar per carregar amb duresa contra els que busquen dividir els catalans a través de la llengua. “No ho aconseguiran”, va reblar, tot defensant que a Catalunya, si hi ha una llengua en situació de “desigualtat”, és el català, i no el castellà. Segons ell, qui digui el contrari és que no coneix gens la realitat catalana.

Davant d’això, el president va garantir que l’objectiu del seu govern és solucionar aquesta anomalia i aconseguir que en un futur la societat sigui trilingüe, amb domini del català, castellà i l’anglès. / AVUI

Advertisements

2 Respostes to “Tímida reacció de l’estat contra Telemadrid”

  1. iacobus Says:

    El mateix Josep Piqué diu que no hi ha problema amb el castellà…

  2. desfilo Says:

    El Mundo i la Esperanza Aguirre ens deuen una disculpa com la que va fer en Pujol i TV3 quan lo d’en Mikimoto.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: