Ibarretxe vol el referèndum per l’autodeterminació aquesta legislatura

04/16/2007

El lehendakari Juan José Ibarretxe intentarà complir aquesta legislatura la seva paraula que el procés de pau acabaria amb una consulta democràtica. En aquest sentit, va garantir ahir que “faci el que faci ETA” donarà “la paraula al poble”. Aquest és un element del programa del PNB a les eleccions al Parlament de Vitòria.

En una entrevista al Diario Vasco, va demanar als bascos que no perdin l’esperança i va dir que, malgrat que ETA pot tornar a atemptar, està convençut que la fi de la violència és a prop.

El seu company de partit Joseba Egibar es va manifestar en termes similars des d’Orio, Guipúscoa. Durant la inauguració d’un batzoki va manifestar que s’ha iniciat un nou temps en el qual creu que els bascos aplicaran el dret a decidir, basat en el dret d’autodeterminació. Egibar va fer una crida a unir esforços al voltant de sigles i projectes per plantar cara a l’Estat espanyol i al francès i passar a una fase de reconeixement d’un poble basc “que té dret a decidir”, un repte davant el qual va pronosticar que el líder del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, i el del PP, Mariano Rajoy, s’uniran per donar “un no categòric” com ja van fer amb el pla Ibarretxe al Congrés.

El secretari general d’EA, Rafael Larreina, va recordar que la consulta als ciutadans és el compromís que EA va exigir en el programa de govern basc i que en aquest tema el seu partit fa costat al lehendakari./ Avui

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: