Menys Íbex, més Europa

04/16/2007

Els mercats europeus estan marcant màxims històrics i l’Íbex 35, en particular, es troba al nivell més alt dels darrers set anys. Si l’onada adquisitiva al conjunt d’Europa es troba en el seu millor moment gràcies a uns nivells de liquiditat i solvència empresarials molt favorables, a l’Estat espanyol la situació és encara més accentuada. Les ofertes i contrao- fertes, especialment en el cas de l’empresa elèctrica espanyola Endesa, han empès tots els índexs estatals cap a nivells perillosos. Concretament, l’índex de referència de l’Estat marca actualment una ràtio preu benefici per acció de 13,9, un 9% superior a la mitjana europea.

Tot i que no preveiem una caiguda de les borses de l’Estat, estem convençuts que els rendiments que hem gaudit fins ara -28,9% aquests darrers dotze mesos respecte del 8,3% al conjunt d’Europa- no es repetiran. És per això que recomanem als inversors diversificar la seva exposició i afavorir altres mercats europeus.

Concretament, el mercat britànic, amb una ràtio preu-benefici per acció de 12,3 és el més interessant. Pel que fa a les indústries, afavorim el sector tecnològic i en concret el ram dels semiconductors, que presenta unes perspectives de creixement del 24% els 12 mesos vinents. També afavorim el sector financer, que amb una ràtio preu-benefici per acció de només 10,8, hauria d’aixecar el vol.

Òscar Andreu / Avui
Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: