Puja la indústria, baixa la construcció

04/16/2007

El sector industrial podria consolidar-se al llarg del 2007 com el més dinàmic de l’economia, per damunt de la construcció, cosa que confirmaria el canvi de patró que s’apuntava als últims compassos del 2006, segons el Butlletí de Situació Econòmica de les Cambres de Comerç.

En aquest informe sobre el primer trimestre del 2007 s’afirma que l’economia va créixer un 4% interanual, cosa que revela que es manté la dinàmica amb la qual es va tancar el 2006.

A més a més, entre gener i març el consum va créixer per damunt del 3,5% i la inversió en béns d’equip en una taxa que va rondar el 10%, cosa que va compensar parcialment la desacceleració que es registra a les compres en la construcció. Això permet afirmar a les cambres que si bé la construcció creix encara de manera intensa, manté una lleugera tendència a baixar de ritme.

Entre el gener i el març el sector industrial va créixer per damunt del 4% per tercer trimestre consecutiu. Aquesta recuperació de la indústria impulsarà el creixement de la productivitat, però comportarà una creació d’ocupació més baixa al llarg de l’any, atès que es tracta d’un sector menys intensiu en l’ús de mà d’obra en comparació amb la construcció.

També durant el segon trimestre del 2007 l’economia podria desaccelerar-se alguna dècima respecte del primer. Això serà així perquè les exportacions, malgrat tot sòlides per la recuperació d’Europa, encara no milloren prou. / Avui

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: