Saura requisa “Catalonia is not Spain”

04/16/2007

La JNC demana explicacions i responsabilitats polítiques al conseller de la Vicepresidència i al conseller d’Interior per l’actuació dels Mossos d’Esquadra contra l’acció que duien a terme militants de la JNC a favor del “Catalonia is not Spain” a Girona. Els fets han ocorregut aquesta tarda a la porta principal del Pavelló de Fontajau, on se celebra la Final4 de bàsquet, quan els agents dels Mossos han requisat les pancartes del “Catalonia is not Spain” (d’un metre x 80 cm) que estaven repartint als aficionats que entraven al palau.

Els Mossos d’Esquadra han identificat els militants de la JNC, els han retingut durant una hora i finalment els han comunicat que decomissaven les mil pancartes.

El secretari general de la JNC, Jordi Cuminal, considera molt greus aquests fets, ja que atempten contra la llibertat d’expressió. Per aquest motiu, ha anunciat que la JNC demanarà al Grup Parlamentari de Convergència i Unió que porti el tema al Parlament per tal d’aclarir els fets i reclamar responsabilitats a la persona responsable d’aquesta actuació duta a terme pels Mossos d’Esquadra.

La JNC també demana explicacions al conseller de la Vicepresidència, l’independentista Carod-Rovira, per aquest fet. Així mateix, l’organització estudia la possibilitat de tirar endavant una denúncia contra el conseller Joan Saura per aquesta acció que atempta contra la llibertat d’expressió.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: