El mal que ve d’Almansa a tots alcança!

04/27/2007

La Xarxa d’Entitats Cíviques i Culturals dels Països Catalans, creada fa cinc anys per “unir forces davant les agressions del govern espanyol” i que aplega una vuitantena d’entitats, va commemorar la Batalla d’Almansa reclamant a l’Ajuntament de Barcelona “la restauració de les 4 columnes de Puig i Cadafalch”.

 

Durant l’acte reivindicatiu es va escenificar, al Portal de l’Àngel, una alegoria de la batalla a càrrec del Grup de Teatre Tot Terreny. En la cloenda, els artillers van enfonsar “les 4 columnes símbol de la catalanitat”, emulant l’ordre donada pel dictador Primo de Rivera abans d’inaugurar l’Exposició Universal del 1929.

Durant l’acte, l’actor Marc Garcia (Vent del Pla) va llegir un manifest titulat El mal que ve d’Almansa a tots alcança! en què s’afirma: “Avui volem començar a fer foc nou per emprendre junts el camí cap a la recuperació de les llibertats nacionals, començant per les nostres reivindicacions més immediates”. En el manifest es demana la retirada de “la presència militar espanyola” al castell de Montjuïc i la restitució de les columnes de Puig i Cadafalch.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: