Huguet i l’aeroport de Madrid

04/27/2007

Que després de patir els eterns boicots del nacionalisme espanyol envers els productes catalans, el primer dels quals ja data del 1715, encara ara ens vinguin amb amenaces i disculpes perquè el conseller Huguet va suggerir que evitéssim passar per l’aeroport de Madrid en els nostres desplaçaments intercontinentals ho trobo grotesc. I en aquest sentit, les disculpes del president Montilla només responen a una estratègia sistemàtica encarada a donar una imatge “radical” d’ERC.

 

Huguet té tota la raó del món i el president no s’ha de disculpar de res. Tampoc ha de desautoritzar les declaracions del seu conseller. Ben al contrari. Montilla hauria d’actuar amb fermesa i  contestar als quatre que es posen les mans al cap que encara és l’hora que els espanyols es penedeixin d’algun dels milers de boicots portats a la pràctica per moviments i partits nacionalistes espanyols. Montilla hauria de recordar que la situació aeroportuaria de l’aeroport d’El Prat és insostenible i que viu una marginació absurda i evident per part de l’administració espanyola. Els catalans estem en el nostre dret de respondre a aquesta injustícia. I ho podem fer a l’hora d’escollir la ruta dels nostres viatges, ara que s’acosten les vacances. El conseller Huguet té tot el dret del món d’expressar el seu parer, com a conseller i com a militant, de la mateixa manera que Esperanza Aguirre, l’alcalde de Salamanca  o el president extremeny Ibarra, malgrat els seus càrrecs, defensaven boicots contra el cava i altres productes catalans sense que ningú els desautoritzés mai.

 

Personalment també opino que els catalans hem d’evitar passar per Madrid en els nostres desplaçaments. Almenys fins que les coses es normalitzin i l’aeroport d’El Prat rebi el tracte que es mereix. La protesta ciutadana és important i es fonamenta en petites actituds decidides que, sumades, poden esdevenir eines de pressió efectives. Montilla, que malgrat el seu suposat “bon rotllo” amb Zapatero encara no ha aconseguit res per Catalunya i que manté el desenvolupament de l’Estatut en “stand by” mentre l’espoli fiscal segueix el seu ritme trepidant, no hauria de preocupar-se per aquests detalls “identitaris” que, com ell sempre ha argumentat, no tenen cap mena d’importància. El president, més aviat, s’hauria de preocupar per aconseguir que les inversions de l’estat, aquelles que ens deuen des de fa tants anys, es materialitzin i ens ajudin a fer una Catalunya més “social”. Més fets, senyor Montilla, i menys paraules. La resta és pixar fora de test.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: