Catalunya i el déu Janus

07/26/2007

Ja ho va dir Víctor Alexandre: Els catalans patim de “Doble personalitat” (Doble nacionalitat) i “Síndrome d’Estocolm” (Síndrome de Madrid). Tenim doble identitat nacional, com el deu Janus, i estimem aquell qui ens maltracta. Som un cas únic al món. Però, afortunadament, això s’acaba… i ràpidament. La cosa millora. Aviat ens sanarem.

Les noves generacions ja no tenen les pors atàviques ni els complexos propis del vassallatge colonialista i de la repressió dictatorial. Un dirigent militar espanyol va dir en una ocasió que per mantenir Espanya unida, calia bombardejar Catalunya cada 50 anys. Per alguna cosa seria. Aquesta frase del tirà, te un rerefons d’eterna resistència i de victòria final. I així serà, evidentment. Els cal tenir els catalans ben cagadets. Son les úniques maneres que saben els castellans. Però ara, això ja els és impossible. Malgrat la lamentable gestió dels nostres polítics, que encara juguen a fer-se adults, la gran Castella es desintegra poc a poc davant els nostres nassos, inexorablement. Han perdut totes les colònies d’ultramar. Només els queden les veïnes. Però els temps juguen a favor nostre.

Tanmateix, per corroborar les dues malalties que la nostra societat encara pateix i que cal combatre, només cal llegir això:

“El 50.9% dels principatins creuen que Catalunya hauria de ser un Estat independent (16.9%) o un Estat dins una Espanya federal (34%). Així es desprèn del darrer Baròmetre (PDF) d’Opinió Política del Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat. A part, un 37.3% consideren que ha de ser una comunitat autònoma d’Espanya i un 5.5% “una regió”.

Les dades pel que fa al sentiment nacional dels principatins són molt semblants a les del darrer Baròmetre: 17.5% se senten només catalans, 29% més catalans que espanyols, 42.4% tant catalans com espanyols, 4.8% més espanyols que catalans, i 3.7% només espanyols. A part, un 60.3% considera que actualment Catalunya disposa d’un nivell d’autonomia insuficient, mentre que un 29.4% el considera suficient, i un 4.1% “excessiu”./ Racó Català

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: