Els veritables responsables

08/14/2007

Tot un país es desmunta a cada dia que passa i els partits catalans, mesells i colonitzats, només demanen la dimissió d’una simple ministra. Hi ha una llarga llista de culpables de la manca d’inversió en infraestructures a Catalunya. I entre els noms, el de Magdalena Alvarez, és l’ultim esglaó insignificant d’una llarga cadena d’irresponsables sense vergonya :

1- El PP: I concretament, Aznar i els seus respectius ministres de Foment. Per haver activat el desgreuge durant el seu mandat i fomentar-lo durant 8 anys.

2- El PSOE: I concretament, Zapatero i la seva ministra, per perpetuar la desinversió durant els primers anys del seu mandat i no informar-ne i denunciar-ho a temps. Per no demanar disculpes en nom del govern espanyol. Per no fer el que cal per resoldre-ho de cara al futur. El PSC: El president Maragall també és culpable: per fer veure que no ho sabia i no denunciar-ho convenientment. El president Montilla també és culpable: Per fer veure que no ho sabia i no informar-ne degudament a la població abans que passés res. Ocultar informació als ciutadans és enganyar al poble.

3- CiU: I concretament, Jordi Pujol. Per fer veure que no ho sabia i no informar a la població convenientment. Per no resoldre-ho malgrat tenir tots els instruments al seu abast, donat que dos governs espanyols van dependre del seu suport.

Per tant, ara que tan es diu que no se saben els responsables del que està passant a Catalunya. Ara que només s’increpa a una simple ministra espanyola. Ara és el moment de posar en evidència els veritables responsables d’aquesta vergonya que ens està tocant viure a tots els catalans. Tot un país es desmunta perquè Espanya ens ha estafat i enganyat durant els darrers 20 anys i perquè els governs catalans de CiU i del PSC han fet veure que no ho sabien.

Tot plegat porta a demanar la dimissió de Zapatero i Montilla perquè de tot aquest grup d’irresponsables són els únics que encara mantenen càrrec. Es evident que ja ningú pot confiar en uns dirigents que enganyen i oculten informació als seus ciutadans fins al punt d’esperar-se a que tot peti per començar a moure un dit.

Senyors ciutadans de Catalunya, o ens posem les piles i avancem envers la independència o els polítics unionistes portaran el nostre país a un pou sense fons. I compte que les vaques magres són tot just a la cantonada.

* Dedico aquest article a la memòria d’en Lluís Maria Xirinacs, un dels poquíssims intel.lectuals catalans veritablement compromesos amb el país.

Advertisements

2 Respostes to “Els veritables responsables”

 1. John Says:

  ¿Y ERC no tiene culpa de ná?

  ERC, que lleva tres añetes apoyando a ZP en La Moncloa.

  ERC, que lleva un lustrete cogobernando la Gene.

  ERC, que lleva toda la vida cogobernando el Ayuntamiento.

  ¿ERC no es también culpable por “fer veure que no ho sabia i no denunciar-ho convenientment”?

  _______________

  Por cierto, ojalá el “compromiso” de todos los que se autodefinan como amigos de ETA sea tan valiente como el de Xirinacs y actúen igual que él.

  Sigue con salud.


 2. ERC és l’unic partit parlamentari que ha denunciat des de fa molts anys i de manera sistemàtica l’espoli fiscal i la manca d’inversions. L’esforç d’ERC per informar a la població sobre tot això és gegant. Ja ho hauries de saber. Amic John, només llegir la premsa de Madrid, no és el més adient per estar informat.

  Respecte a la no neutralitat de Xirinacs en el conflicte basc, ell seguia els preceptes de Gandhi que diuen:

  En cas de conflicte armat encetat, hom no es pot estar neutral. Cal censurar el bàndol agressor. Xirinacs, va considerar que el poble d’Espanya és l’agressor, donat que te un exèrcit institucionalitzat, i va veure ETA com un front popular defensor d’Euskadi.

  Personalment, no comparteixo aquest punt de vista al cent per cent. Soc partidari de la no-violència en tots els casos. Tanmateix, sí que comparteixo la majoria dels altres arguments que Xirinacs va desenvolupar al llarg de la seva vida.

  No obstant, amic John, tens raó en raonar que ERC serà culpable si segueix mantenint el PSOE al poder de les diferents administracions. El primer tripartit tenia sentit perque el nou estatut pretenia solucionar tot el desgavell. Però les deslleialtats del PSOE, que s’ha desdit de totes les seves promeses i no pensa aplicar el nou estatut, deixen en evidència el segon tripartit, que no té raó de ser.

  Per cert, ja que ets català i pluriliguie, John… suposo que deus esmerçar moltes energies en defensar que el català sigui oficial a tot l’estat espanyol…juntament amb l’euskera, el castellà i el gallec. Si són idiomes oficials, han de ser-ho a tot l’estat, no creus? I s’han d’ensenyar a totes les escoles, no creus? Això ja passa a Suissa i a Finlàndia des de fa molts anys. Estats veritablement plurinacionals. No com Espanya, estat centralista copiat de França.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: