El Cercle d’Estudis Sobiranistes

09/16/2007

La creació del Cercle d’Estudis Sobiranistes és una de les poques alegries que els catalans hem rebut els últims mesos. Crec que aquest és un projecte sincer i que farà molta feina. Finalment, els intel·lectuals del país s’han decidit a donar el pas definitiu i començar a treballar coordinadament per obrir camí envers la constitució d’un Estat Català en un futur pròxim. Davant la inoperància d’una generació de líders polítics que s’ha demostrat desorientada i incapaç de reaccionar a la desfeta de l’estatut, després de l’enderroc del projecte d’una Espanya federal i del desgavell en matèria d’infraestructures i inversions que viu Catalunya, calia que els estudiosos i analistes del país es conjurèssin. El més trist és que aquesta feina, en altres països, la fan els estrategs a sou dels partits. Però els catalans som així d’originals.

En tot cas, la direcció de l’Alfons López Tena i de l’Hèctor Bofill, “animes mater” del cercle, garanteix la seriositat, la qualitat, el rigor i, el que és més important, la transversalitat del projecte. El fòrum compta, a més, amb prestigiosos experts en matèria d’anàlisi econòmica, empresarial, judicial, cultural i política. Els fonaments de la construcció teòrica de l’independentisme ja són prou sòlids com per començar a bastir l’edifici. I aquest ha de ser un dels objectius del cercle.

ERC, CiU i ICV, que son les tres forces que fins ara s’han mostrat partidàries del dret a l’autodeterminació de Catalunya, han d’anar plegats en el projecte “Referèndum 2014”. I el Cercle d’Estudis Sobiranistes, pel seu caràcter independent i no-partidista (el mateix Tena ha subratllat aquest aspecte en algunes de les seves entrevistes radiofòniques), serà una eina essencial a l’hora d’establir el full de ruta a seguir. D’altra banda, el grup d’estudiosos es proposa la tasca de bastir amb arguments encara més sòlids el discurs independentista, amb l’objectiu de conduir totes les tendències del catalanisme envers aquest camí. I és que, ara més que mai, Catalunya necessita un estat propi. No ens enganyem. La nostra nació ja ha esmerçat prou energies en intentar transformar Espanya. Ara cal que concentrem les forces en construir Catalunya i dotar-la de totes les capacitats d’un estat sobirà. Es la única sortida que tenim per competir amb Europa en igualtat de condicions, per salvaguardar la nostra fràgil identitat, per protegir la nostra petita cultura i per elevar de manera significativa el poder adquisitiu i el benestar de les persones i famílies d’aquest país.

Naturalment, un grup de treball tan seriós i ambiciós com el del Centre d’Estudis Sobiranistes, ja ha encès els llums d’alarma del nacionalisme espanyol. Els atacs als ideòlegs del projecte independentista no s’han fet esperar. Així, el mateix López Tena, és en el punt de mira dels magistrats conservadors espanyols, que han intentat aquests dies que el CGPJ el reprovés, acusant-lo de “separatista”. El sindicat ultra “Manos Límpias” també l’ha denunciat. Els atacs han fracassat, però de ben segur que en els propers mesos n’hi haurà d’altres dirigits a cadascun dels integrants del grup de treball o bé a la plataforma en el seu conjunt. Cal estar atents a la jugada. El nacionalisme espanyol ja ha desactivat els líders dels principals partits polítics catalans i, de retruc, a les mateixes formacions. I ara que les iniciatives intel·lectuals i ciutadanes comencen a prendre el relleu, aniran a totes per neutralitzar els nous projectes.

Contràriament al catalanisme, el nacionalisme espanyol és molt agressiu, enèrgic i està molt ben informat. Tenen tots els recursos, experts a sou i amb molta experiència i disposen de totes les eines que atorga un estat i una xarxa de mitjans consolidada i monopolística en moltes zones de l’estat. Actualment, a més, el nacionalisme espanyol controla el govern central, el parlament espanyol, el govern de la Generalitat, el govern de la capital de Catalunya i un gran nombre de governs locals del país. Per tant, cal estar amatents i no tolerar cap interferència que dificulti la feina dels nostres experts.


Advertisements

5 Respostes to “El Cercle d’Estudis Sobiranistes”


 1. N’he fet un apunt al bloc. El Cercle promet!

  T’he enllaçat!

 2. desfilo Says:

  Gràcies per l’enllaç´, Maiol. Jo també enllaço el teu bloc.

 3. Roxy Says:

  Ànims!! Ja era hora que alguns amb “bones intensions” comencéssim a moure’s. Si tot va com cal, hi haurà molta gent que us farem costat segur!!


 4. Magnífic comentari. A veure si ens en sortim. He enllaçat el teu bloc i l’he posat al meu reader.


 5. Gràcies Enric. Jo també t’enllaço. M’agrada molt el teu bloc i me’l miro molt sovint.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: