El debat sobre la independència de 8TV

10/16/2007

Article de Xavier Solano/

Ja podeu veure per internet el debat que va tenir lloc dilluns 8 d’octubre a 8tv: Catalunya vol ser independent? Hi van participar la Isabel-Clara Simó, l’Alfons López Tena, la Patricia Gabancho i en Xavier Solano per part dels catalans independentistes i l’Aleix Vidal-Quadres, Francesc de Carreras i en José María Fuster Fabra per part dels catalans unionistes.

Si cliqueu aquí o a la imatge podreu veure els quatre vídeos penjats a Google.

És important tenir en compte que els arguments espanyolistes, molt ben recollits per en Marcus al seu bloc (Catalunya s’arruïnaria amb al independència, Catalunya seria expulsada de la UE o l’espoli fiscal no existeix, entre d’altres) van ser rebatuts d’una manera contundent i argumentada per la banda independentista. El resultat va ser aclaparador, el 84% dels participants van votar a favor de la independència, només el 16% ho va fer en contra.

El punt negatiu de la vetllada el va portar el Sr. Vidal Quadres, al assegurar que la independència de Catalunya no seria un procés pacific. Sembla mentida que una persona que és vice-president d’un Parlament europeu del segle XXI faci servir l’estratègia de la por per a defensar allò que és impossible de defensar amb dades, arguments o fets: que una Catalunya sota sobirania espanyola no surt a compte ni econòmicament, ni culturalment, ni políticament, ni socialment.

Com a darrer comentari m’agradaria recordar que l’estratègia de la por no és pas exclusiva de l’espanyolisme. El partit laborista escocès va fer servir la mateixa estratègia i em complau recordar que aquest partit ja no és el mes votat a Escòcia. Els escocesos van decidir ara fa cinc mesos donar suport al partit que mostrava ambició en comptes de por, al partit que es mostrava positiu vers el futur del país en comptes de catastrofistes, al partit que creu que ja és hora que Escòcia s’aixequi per si sola i comenci a caminar, en comptes dels partits que creuen que Escòcia ja fa be de deixar que el seu Veí prengui totes les seves decisions. Es a dir, van decidir donar suport a un SNP convençut que una Escòcia independent és el millor per tots els escocesos.

 

Els quatre vídeos a Google.:

http://video.google.es/videoplay?docid=8787105592753353849
http://video.google.es/videoplay?docid=6745488980191941862
http://video.google.es/videoplay?docid=6745488980191941862
http://video.google.es/videoplay?docid=-895364478285802346

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: