Camí de la gran abstenció

10/27/2007

Les darreres dades del Baròmetre d’Opinió Política de la Generalitat no només indiquen que els independentistes créixen en nombre a cada dia que passa, sinó que també constaten, com recull Nació Digital, que anem camí d’una altre gran abstenció a les properes eleccions. Les dades de l’informe que ho demostren, i que han estat sospitosament silenciades pels mitjans majoritaris, són les de l’altíssim nivell de rebuig amb què els ciutadans desqualifiquen l’actual classe política catalana.

Quan es pregunta quin partit creuen que pot resoldre els problemes de Catalunya, un 43% respon que “cap” i un 12 es queda amb “no sap/no contesta”.

El més dur és amb les frases clàssiques. Enfront l’afirmació “Crec que els polítics tenen en compte el que pensa la gent”, un 71% s’hi mostra en desacord, i només un 25% hi està d’acord.

L’altra fase proposada és “Els polítics només busquen el benefici propi”, i un 69% hi està a favor, mentre que només un 26% no la comparteix, i els percentatges restants es queden en el “ns/nc”.

Aquest rebuig als polítics catalans apareix en diversos llocs de l’enquesta, però no ha tingut ressò a nivell de titulars en els principals mitjans. Així, TV3 ha insistit més que res en la dada que el PSC seria el partit més votat en unes eleccions autonòmiques o generals, i que CiU i PP perdrien vots.

Text complet del Baròmetre d’Opinió Política (octubre 2007)

Advertisements

3 Respostes to “Camí de la gran abstenció”

 1. Xavier Mir Says:

  Benvolgut Daniel,
  coincideixo en la preocupació per l’abstenció i per això, des del meu bloc, vaig fer la proposta d’organitzar un vot nul de desafecció a Espanya per als qui tenen previst abstenir-se de votar. No crec en les possibilitats transformadores de l’abstenció perquè s’hi barreja el vot crític amb l’acrític o passota. En canvi, un vot nul amb el lema “Jo em planto. Els Països Catalans ens plantem” pot ser molt ben rebut. Així ho he anat explicant a partir de l’apunt següent:
  http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/64274

 2. jordi.verdura Says:

  Estic força d’acord amb en Xavier Mir. Seria un plantejament molt intel·ligent. Se’ls hi pot preguntar a ERC com havien pensat gestionar el “vot nul polític” de l’Estatut. A nivell de mobilització ciutadana podria ser bestial la difusió d’una butlleta que puguessis recollir a l’estanc, per dir-ho així. Compte, que el català emprenyat està per arribar. I si es fa bé pot tenir resultats molt bons i decisius. Endavant!.
  jo també aporto la meva visió de l’abstenció en aquest post: http://jordiverdura.wordpress.com/2007/10/26/zapatero-pot-perdre-les-eleccions-a-catalunya/


 3. M’ha agradat el resultat de l’independentisme de La Vanguardia d’avui. Jo diria que hem entrat en el debat i, vistes les coses, d’això no pot sortir més que un creixement.
  Em fa por, però, el vot blanc o l’abstenció que es pot derivar del caos en el que estem immergits. En Villatoro avui fa un toc d’alerta.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: