Espanya ha decidit trencar-se

11/08/2007

L’esquerda entre Catalunya i Espanya cada dia és més gran i ja podem dir que és del tot insalvable. Una bona mostra d’aquesta evidencia és el tractament que la premsa de l’estat va fer del discurs de Montilla a Madrid. Així, mentre al nostre país, tota la premsa obria amb l’avís del president Montilla al Govern central sobre la urgència de redreçar l’abandonament a que té sotmesa Catalunya, els diaris de la capital espanyola van mostrar el seu absolut menyspreu per les paraules de Montilla. Ni El Mundo ni El Pais, van considerar que les serioses queixes del president d’un dels territoris més importants  mereixien obrir el seu diari. Només El Mundo, paradoxalment, va dedicar al president català un titular secundari, però ho va fer per recollir les queixes de Montilla a l’actitud del TC i no pas per tractar les demandes catalanes.

Ho podeu veure amb més detall en la comparativa que fa Anna Noticies:

Les declaracions de Montilla als diaris de Madrid: http://annanoticies.com/2007/11/08/9065/

Les declaracions de Montilla als diaris catalans: http://annanoticies.com/2007/11/08/9063/

Lamentablement, aquesta desconexió d’Espanya envers Catalunya, intencionada i unidireccional, es s’ha repetit nombroses vegades, també en el tractament que els mitjans espanyols i catalans van fer de la intervenció de Carod al programa de TV1 que va encarar el lider republicà a les preguntes de cent ciutadans espanyols. Segons els mitjans catalans, Carod va estar correcte i pedagògic. Pels mitjans espanyols, Carod va estar xulesc, radical i intolerant.

La conclusió és senzilla, ja no hi ha entesa de cap mena entre Espanya i Catalunya. A més, l’espoli fiscal, la bonança econòmica i les subvencions europees han fet creure a Espanya i als seus ciutadans que ja no necessiten econòmicament ni als catalans ni als bascos i que ja no fa cap falta molestar-se per adaptar Espanya al que ells consideren cultures regionals i perifèriques. Per tant, Espanya es recaragola en la seva Concepció mes recalcitrant de si mateixa i en les teories d’Ortega i la seva Castella columna vertebral de l’estat. Espanya escanya Catalunya i ja no fa cas del seu lament, perquè ja no te por del divorci. Seguira xuclant la perifèria i tractant els ciutadans de Catalunya, el País Valencià i les Balears com a ciutadans de segona fins que aquests decideixin marxar amb la cua entre cames. Espanya ja no creu en Espanya i ha decidit, unilateralment, trencar-se. Els ciutadans de Catalunya ja no som espanyols, ara som adversaris. Per tant, comencem a bastir un estat propi. Quant mes triguem, més pelats ens deixaran. No en tingueu cap dubte.

Advertisements

3 Respostes to “Espanya ha decidit trencar-se”

 1. jordi.verdura Says:

  Les paraules de Montilla a Madrid les agafaria amb pinces. Més pujolisme tot i que amb govern amic a Madrid, per tant poden estar tant ben calculades com per d’una banda acontentar un perfil catalanista del votant del PSC i oju! també de CiU. El PSC és el partit preferit dels partits catalans: el govern d’entesa i les declaracions de Duran així ho demostren. En definitiva, el PSC amb Montilla al capdavant agafa empenta per liderar el projecte polític a Catalunya per molts anys. Gràcies a la complicitat dels partits sobiranistes-independetistes-catalanistes i dissociats dels espanyolistes, PP i C’s. Justament tot el contrari que succeeix a l’Estat Espanyol.

  En resum, Montilla no és independentista (ja ho sabíem) i fa pujolisme: vol créixer a Catalunya per seguir manant molts anys, amb el discurs del peix al cove. Totalment lícit oi?.

 2. Joan Says:

  Bueno, si tan insalvable es la grita entre Cataluña y el resto de España, supongo que lo veremos en las próximas elecciones, ¿no?

  Sólo habrá que ver cómo se derrumban los votos de PSC y PP, y cómo ERC arrasa.

  Veremos…


 3. Crònica des d’El Caire, Egipte! Passa’t pel bloc. Una abraçada catalana


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: