Els errors de Rubalcaba

01/21/2008

La creença generalitzada que el senyor Rubalcaba és un bon polític, no m’acaba de convèncer. És evident que tot el que toca aquest home ho esgarria. Només es pot acceptar l’enunciat si entenem la política com la capacitat de mantenir-se al poder peti qui peti. I la veritat, això Rubalcaba ho sap fer be. Forma part del que jo anomeno la “Colla dels eterns”, és a dir, aquesta col.lecció de personatges permanentment omnipresents a la política de l’estat que no cedeixen el relleu ni es retiren per més que passin els anys. Rubalcaba no és un bon polític perquè no mira el millor pel seu estat i perquè ha confós el concepte “negociació” amb el terme “imposició”. No crec que sigui bo per Espanya haver esgarriat el procés de descentralització de l’estat espanyol. Tampoc crec que sigui bo haver-se carregat la millor oportunitat de la història d’iniciar el camí de la pau a Euskadi. Per això dic que el senyor Rubalcaba és un mal polític. Ara hem tingut un altre exemple de la seva mala gestió en les maneres barroeres de tractar el tema dels pressumptes terroristes del Raval. Aquest home és un despropòssit. I pensar que ell és qui governa Espanya a l’ombra del putxinel.li ZP!Quan Zapatero va accedir al poder de manera carambolesca, fruit del desgavell ocasionat per les mentides de l’11-M dels mateixos populars, és evident que l’aparell socialista no s’ho esperava. Van presentar Zapatero, un home inexpert i sense capacitats perquè es pensàven que era un any d’inpàs. Per aquest motiu, quan es produí donar la seva sorprenent victòria , l’aparell del PSOE, personificat en la figura de Rubalcaba, va agafar el timó del nou govern rellevant ZP al paper purament estètic de titella del regne.Així, mentre Rubalcaba feia i desfeia al seu gust, ZP anava prometent. Si el president es comprometia a respectar l’Estatut del Parlament de Catalunya, Rubalcaba s’encarragava de malmetre el projecte. Si Zapatero prometia una Espanya Plural, Rubalcaba recuperaba l’estil més centralista i abortava el procés federalista. Si ZP va prometre pacificar Euskadi, Rubalcaba s’encarregaria de portar les negociacions amb ETA de la manera més inflexible i poc imaginativa per fer descarrilar el tren de la pau. Si ZP afirmava recuperar la via policial contra ETA arran de la fi de la treva des de la més estricta legalitat, Rubalcaba s’encarregaria de resucitar les tortures i les maneres més barroeres del temps dels GAL.No és casualitat que després d’esgarriar el projecte federalista i abortar el procés de Pau a Euskadi Rubalcaba hagi demanat la cartera de l’interior. Com dèiem, Rubalcaba fa i desfà, mentre ZP, somriu a tort i a dret mentre ens encoloma les seves mentides.

Des de la democràcia, l’estat espanyol porta encadenats els tres governs més mentiders que hom recorda haver presenciat en una democràcia de l’europa occidental. Gonzàlez va haver de plegar perquè ja no donava a l’abast amb tants escàndols de corrupció com li sortien. Aznar, va haver de plegar per mentir sobre l’11-M. ZP ja és conegut a tota Europa per les seves promese incomplertes. Si pensem que Rubalcaba prové de la vella escola Felipesca, on la mentida i la falsedat eren el pa de cada dia, no es d’estranyar que els mals hàbits s’hagin encomanat a la nova direccio encapçalada per Zapatero.

Finalment, Rubalcaba, com dèiem, no ha entès que en tota negociació, sigui sobre el tema que sigui, cal ser flexible i entendre que ambdues parts hauran de cedir. Ell no sap cedir. I per aquest motiu tanca acords poc satisfactoris i n’aborta d’altres. L’acord de l’estatut és insatisfactori i ben aviat s’haurà de revisar o fins i tot replantejar. Això és el que s’aconsegueix amb aquest senyor, fer la feina mal feta i haver-la de repetir pocs anys després. En el cas basc, per la seva banda, ja no cal ni parlar-ne. Va voler imposar el seu criteri i no va acceptar cap condició. Això no va passar a l’Ulster, on Blair va negociar i cedir en molts aspectes davant els terroristes.

Es una llàstima que una legislatura que pintava tan be, amb un equilibri de forces tan interessant, hagi caigut en mans d’un pocatraça malintencionat com en Rubalcaba. Sense adonar-se, aquest home ha sentenciat l’estat espanyol, donat que cada dia que passa creix el nombre de sobiranistes a Catalunya i a Euskadi. Amb un parell de Rubalcabes i Aznars més, no trigarem gaire a tindre la llibertat. Ells solets ens la duran.

Advertisements

Una resposta to “Els errors de Rubalcaba”


  1. Claríssimament llegeixes masses apunts de socialistes. Bé, socialistes, socialistes tampoc. Llegeixes masses apunts dels militants sociates (PSOE-PSC-PSIB-PSPV). No conec a ningú més que pensi que el senyor Rubalcaba és un bon polític!
    En total 281 blocaires sociates a Poliblocs.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: