Espanya i Kosovo

02/20/2008

Només hi ha un aspecte positiu de la negativa de Moratinos a acceptar la inevitable independència de Kosovo: que Espanya es crea un estat enemic entre els probables futurs membres de la unió europea, l’estat de Kosovo. Una enemistat que pot comptar molt el dia que els catalans decidim iniciar el camí pacífic envers la nostra independència. Kosovo pot ser un aliat valuós al qual només caldrà recordar com es va comportar Espanya quan van emancipar-se.

Que Espanya s’hagi d’afiliar amb l’europa més fosca i minoritària, la del déspota Putin i la dels imperialistes serbis, donant l’esquena a l’Europa democràtica, la del nord i la central, la que els ha permés aixecar el cap després de quaranta anys de dictadura franquista, és indicatiu de la por que els envaeix cada vegada que els seus governants senten la paraula “independència”. Moratinos no ha esmentat Catalunya ni Euskadi, però sí que ho ha fet França i tothom a Europa sap que Espanya no vol que Kosovo sigui un precedent que podria permetre l’alliberament del nostre país mitjançant una declaració unilateral del nostre Parlament. Però també Gran Bretanya te interesaos amb Escòcia i Gal.les i no fa tants escarafalls i manté les formes i el respecte envers les decisions democràtiques del poble kosovar. Quina diferència en les maneres. A Europa, l’estat espanyol no té més remei que intentar impedir-ho per la via diplomàtica. Però no ens enganyem, dintre de les seves fronteres actuarà amb enèrgica violència. Acceptar i potenciar el dret a l’autodeterminació és crucial per a Europa si vol impedir una bona colla de conflictes violents al seu interior.

La UE manté, en aquests moments, amb el doble de població que els Estats Units, la meitat de nombre d’estats que no pas els americans. Per tant, la UE creixerà en nombre d’estats, i és bo que així sigui. I és bo que ho faci mitjançant el pacífic i democràtic exercici del dret a decidir. Els ciutadans simpatitzants del PSOE i del PP, haurien de saber que els seus partits s’oposen a aquest dret i que, amb aquesta actitud, estan impedint l’evolució natural d’un continent, Europa, que encara no ha assolit la seva maduresa política.

D’altra banda, cal preguntar-se què està esperant la UE per crear un exèrcit europeu i desarticular els perillosos i fanàtics exèrcits estatals? Sincerament, l’estat espanyol em fa por, perquè no veig que evolucioni i segueix mantenint una actitud radical, sense cap mena d’escrúpol a l’hora de prohibir drets democràtics dels pobles i drets humans de les persones si això va en contra dels seus interessos. Ho hem tornat a comprovar amb el cas de Kosovo. I com a català em sento amenaçat per aquests estat postfranquista. Es de vital importància neutralitzar articles violents i feixistes com el vuitè de la constitució espanyola, que justifiquen la intervenció de l’exèrcit per garantir la cohesió d’Espanya.
Es fonamental que tots els partits polítics catalans exigeixin la supresió d’aquest article 8 que vulnera tots els drets humans i col.lectius existents. Hauria de ser la condició prèvia per a qualsevol negociació i no entenc com han passat tants anys sense que aquest atemptat a la democràcia i a la convivència pacífica hagi estat modificat. Es una incongruència més de la grotesca transició espanyola. Es una vulneració de la democràcia denunciable al Parlament d’Estrasburg. L’exèrcit d’un estat no pot actuar contra els seus mateixos ciutadans en cap cas. Els catalans estem finançant amb els nostres impostos unes forces militars que no dubtaran a aixafar-nos el dia que decidim defensar els nostres drets democràtics.

Advertisements

Una resposta to “Espanya i Kosovo”

 1. Albert Says:

  D’acord en que les lleis de la constitució espanyola són una amenaça en si mateixes, una vulneració del dret a la llibertat i una vergonya dabant el Parlament d’Estrasburg, i que ja és hora, aprofitant que el mateix Tribunal Constitucional ho acabarà d’emmerdar tot, de denunciar les misèries d’aquesta constitució, amb més contundència.

  Ara bé, d’aquí a que l’exèrcit espanyol faci ús de l’article 8è de la sacrosanta, em sembla que n’hi ha un tros. No ho sé. És la sensació que em dóna. Si em diguessis que arribat el cas, Catalunya quedés aïllada informativament de la resta del món, potser si que podrien passar catàstrofes, però estant l’estat espanyol integrat a la UE i a la ONU, generant-se la informació que es genera al minut, dubto que mai més tornin a fer un pas en fals portat per l’odi a perdre les últimes colònies que regenten.

  Crec que no hem de tenir por. Exigir la incoherència de la sacrosanta, sí. Però no ens hi obsessionem tampoc. La independència de Kosova els hi ha sortit com un tiro per la culata als espanyols, perquè han quedat retratats. Els feixistes (PP, ciutadans…) porten anys intentant fer veure que els catalans som una espècie d’ètnia neofeixista, però veient com onejavent avui les banderes espanyoles entre els desamparats ciutadans serbis emprenyats per la pèrdua de Kosova, el resultat a sigut que a Espanya li ha caigut el vèl, i això ho ha vist tot Europa.

  Posar-se en contra de l’independència de Kosova, suposa a Espanya ensenyar la seva debilitat, la seva por. Perquè els anglesos no s’hi han oposat? Doncs perquè encara que els emprenyi que en un futur Escòcia es vulgui independitzar, saben, que ho hauran d’acceptar i que econòmicament ells aniran fent i aniran tirant. Per Espanya la pèrdua de Catalunya suposa debilitar-se molt econòmicament, i això els fa por. En el fons, han d’aprendre a fer-se grans i veure que amb tot el què han arribat a rapinyar, poden comformar un país (Espanya, Castella, que li diguin com vulguin) prou potent i prou fort per estar contents.

  Siguem optimistes! Que la lluita no pari!

  Salut i independència!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: