“Ambaixador” català al Regne Unit

04/23/2008

Ahir, el president Montilla va confirmar amb la seva signatura el nomenament del meu germà, en Xavier Solano, al capdavant de la delegació del govern de la Generalitat a la Gran Bretanya. D’aquesta manera, el país dona una passa més en el procés d’internacionalització iniciat amb l’oficina a Berlín i impulsat pel vicepresident Carod. Es una bona notícia pel meu germà i li desitjo la millor de les sorts. Considero que també és una bona notícia per Catalunya.

En Xavier estarà a l’alçada de les espectatives. Ha tancat una etapa brillant al Parlament escocés per treballar pel seu país. Està ben connectat i coneix perfectament la realitat britànica. Ha treballat tant a les ordres de diputats de partits anglesos com de partits escocesos. Per tant, manté contactes en ambdós Parlaments i entén perfectament la mentalitat política de les illes. De ben segur, si se’l deixa treballar en pau, podrà bastir ponts diplomàtics entre el nostre govern i els del Regne Unit i Irlanda. D’empenta i preparació no li’n falten. D’il·lusió i entrega tampoc.

Ja hem parlat en d’altres articles de lo important que és per a Catalunya començar a crear complicitats amb les principals potències del món. I quin dubte hi ha que l’entesa, tant amb Gran Bretanya com amb Irlanda, és una prioritat ineludible. Endavant doncs. Que tinguem sort i bona feina en aquest propòssit.

Advertisements

2 Respostes to ““Ambaixador” català al Regne Unit”

  1. miquel perez Says:

    Hola Daniel. Vaig conèixer el teu germà quan jo era Regidor a l’Ajuntament de Calella amb ocasió de l’organització de la Fira de Calella. Ens va ajudar molt per tenir la presència d’Escòcia a la Fira. És una persona preparada i treballadora. El volia felicitar pel nomenament; però vaig perdre la seva adreça de correu electrònic. Et prego li traslladis la meva felicitació i li desitjo molta sort en aquesta nova responsabilitat que assumeix.

  2. desfilo Says:

    Moltes gràcies, Miquel. Li faré arribar la teva felicitació. Estarà content. Una abraçada.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: