Finançament

04/26/2008

Els socialistes catalans aviat se n’adonaran que amb l’estat espanyol no es pot negociar perquè després, a Madrid, no compleixen cap pacte. Pel govern d’Espanya, els catalans no som espanyols. Ni tan sols els que voten PSC o PP. Per això ens tracten com a ciutadans de segona i es permeten el luxe de ni tan sols complir allò acordat en l’estatut. El senyor Castells ja comença a experimentar la desvergonya del seu homòleg Solbes. En qualsevol altra banda del món això seria motiu suficient per a una ruptura de les relacions. Estem parlant del nostre pà. A Catalunya, res de res perquè Espanya ens ha dividit.

Els espanyols han estat hàbils fragmentant la nostra societat. Han dividit els catalans entre castellanoparlants i catalanoparlants. I els catalans hem picat. També han dividit els diversos països de la Corona d’Aragó, que ara van per lliure en les seves reclamacions malgrat patir el mateix espoli fiscal. Espanya manté el País Valencià i Catalunya permanentment enfrontats i completament incomunicats en matèria d’infraestructures. Es un éxit de Franco i dels nacionalistes espanyols de la democràcia (Felipe González , Aznar i Zapatero).

Els catalans hem de començar a trencar els tòpics irreals que ens mantenen separats. Separar política i economia de la cultura i la llengua. El tema de la llengua ens separa a l’hora de defensar els nostres interessos económics i les nostres competències polítiques. I això és absurd. L’independentisme ha d’incorporar d’una vegada les altres comunitats lingüístiques. Es urgent. Castellà inclós, evidentment. Espero que d’aquí a no gaire temps trobem pintades al carrer on hi digui, en castellà: “Cataluña es una nación oprimida y expoliada, queremos la independencia”. Quan això succeeixi, Catalunya s’haurà unit enfront el lladre: l’estat espanyol.

Per donar exemple, a partir del mes vinent, començaré a publicar els meus articles també en castellà i en anglès. Per anar be, també ho hauria de fer en àrab. ERC i CiU n’haurien de prendre nota. Avançar envers l’independentisme pragmàtic que defensa el meu germà a “El Mirall Escocès” i que tants rèdits a donat a aquesta nació del nord d’Europa. De la mateixa manera que el PSC hauria de marcar perfil davant el PSOE si no vol perdre, amb el temps, tota credibilitat entre l’electorat català. Que no es dormin perquè l’éxit de les darreres eleccions els pot passar factura si no es converteix en beneficis econòmics i polítics per a la nostra nació. També es pot morir d’éxit, senyor Montilla.

Advertisements

2 Respostes to “Finançament”

 1. MANEL Says:

  Home, en compte amb el que dius perquè aquí caus en el que volen els espanyols: Que Catalunya deixi d’ésser una nació que és diferència per la llengua.
  Nosaltres sense la llengua no som res més que un regió d’Espanya.
  No podem comparar amb les escocesos i irlandesos, que malgrat que quasi han perdut els gaèlic, reinvindiquen la seva diferencia gràcies a les fortes tradicions i la força de la seva població.
  Nosaltres en canvi, les nostres tradicions son cada vegada diluides amb la força del mon hispà i del anglosanxo i sobretot els catalans cada vegada som menys en comparació amb nousvinguts.
  Cosa que no ha passat a Irlanda i a Escocia.
  L’únic que ens pot fer mantenir la diferència és la nostra llengua. El català és el que pot fer que molts nouvinguts sentin com l’única diferencia palpable que ens diferencia dels Espanyols.
  Això no vol dir que en una Catalunya independent el castellà no pugi tenir un estatus especial, però mai hauria d’ésser una llengua oficial.

 2. desfilo Says:

  Quan siguem independents, ja en parlarem. Però per aconseguir-ho hem d’estar units. I la llengua ens divideix. Ningú diu que haguem de renunciar-ne, (tampoc han renunciat els bascos o els escocesos) però està clar que la llengua no ha de ser el pal de paller de l’independentisme si volem sumar majories donat que tenim a casa més de tres milions de castellanoparlants. Una vegada assolida la independència, ja es negociarà com ens articulem a nivell cultural. I es farà el que els catalans, tots ells, considerin adient. Però almenys ja tindrem la sobirania politica i els nostres diners seran per finançar el nostre país i no pas el país veí.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: