Fanatisme legal

04/30/2008

Mentre la justicia empresona joves catalans per trencar una bandera espanyola, les bandes de joves llatins violents campen per arreu agredint impunement els ciutadans. El fanatisme nacionalista de molts jutges espanyols els cega. En cap cas, un acte político-simbòlic, com ara la crema d’una bandera, hauria de suposar presó. Ni tan sols càstig. En canvi, els actes de violència física efectiva dels Latin-Kings o els Black Panters haurien d’estar perseguits i penats amb contundència per l’administració i gual que passa quan moviments autòctons, com ara els skins o els okupes, també es mostren bel·ligerants.

Espanya, en canvi, empresona els catalans per despenjar banderes. I en això s’equipara a països com la Xina, que ha condemnat a cadena perpètua els tibetans que van assistir a les manifestacions. Es una pena tanta desproporció tercermundista. Es una pena que pel fet de ser tibetà o català siguis castigat amb més duresa que no pas per ser un delinquent. Però ja se sap, els ciutadans de les nacions sense estat som ciutadans de segona. Per als jutges espanyols, en Franki, aquest noi que va arrencar una bandera del balcó de l’ajuntament del seu poble, és un criminal que mereix presó.

Tot plegat fa por, la veritat. A Euskadi els jutges espanyols tanquen mitjans de comunicació sense proves ni miraments i t’empresonen per escriure la teva opinió política. A Catalunya vas a la garjola per cremar la foto d’un rei. Per a aquests jutges imperialistes, els que ens hem confessat independentistes públicament i ho fem saber en blocs, webs o diaris, som uns enemics de l’estat. Com si la democràcia i la llibertat d’expressió mai no haguéssin existit.

El govern espanyol no te tradició democràtica. El govern de la Xina tampoc. I això es nota. La història d’Espanya és una història fosca. Un despropóssit de persecucions i fogueres. Castella, columna vertebral d’aquesta Espanya negra, no recapacita i segueix perseguint fantasmes, continua oprimint nacions, en una fugida endavant per conservar el poc que li queda d’un imperi que mai va reixir. No en van tindre prou amb el genocidi indi a Amèrica que ara pretenen el genocidi econòmic i cultural del que ells consideren les seves colònies ibèriques. Hi ha nacions que no canvien. Hi ha gent que duu el fanatisme a la sang.

Advertisements

2 Respostes to “Fanatisme legal”

  1. Francesc Says:

    en parlava ahir i hi ha una aspecte que no acabo d’entendre, segons Cat radio el fiscal no va aconseguir demostrar que fou en Frankie qui va baixar la bandera i no surt a cap fotografia i també segons Cat radio els policies varen caure en contradiccions durant el judici, i amb tot aixó l’han condemnat. Si ets negre o chicano i passes per on no deus, et footen una pallisa fins que declares haver matat qui sigui i cas resolt. Doncs aixó

  2. Daniel Solano Says:

    Son unes sentències desproporcionades. Crec, sincerament, que el govern de la Generalitat hauria de fer alguna cosa al respecte. Els espanyols no estan acostumats al debat ideológic i als actes simbòlics. Ells tot ho resolen amb presó. Quan en tants pobles de Catalunya els joves despengen una i altra vegada una bandera determinada, per alguna cosa serà. El que haurien de fer és estudiar les causes i veure-ho com un problema polític, no pas com una qüestió criminal. Si els joves catalans no s’identifiquen amb Espanya, per alguna cosa serà.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: