La crisi serà més forta a Catalunya

05/08/2008

Ja tenim aquí la crisi. Fa quasi un any vaig predir que esclataria a l’abril. No anava errat. Qui ho pot dubtar? Puja l’atur als índexs del 96, puja un 42 % el nombre d’empreses que tanquen. Baixa el nivell adquisitiu de les families. Segueix augmentant el preu de les matèries bàsiques.

També vaig predir que si no es feien els deures, Catalunya patiria la crisi amb el doble d’intensitat que Espanya, donat que patim un espoli fiscal asfixiant i no tenim poder de decissió. Es també evident, que a dia d’avui, els deures estan per fer. Catalunya segueix sense concert económic, sense un nou estatut desenvolupat i sense capacitat per maniobrar. Madrid té congelada Catalunya, mentre li xucla lentament la sang.

Madrid fa massa anys que sap que els catalans bastirem un estat propi un dia o un altre. I ha decidit xuclar-nos l’energia fins la ultima gota. Es la seva estratègia. Pensen que si ens prenen totes les fires comercials, totes les empreses multinacionals, totes les infraestrutures i ens dispensen un tracte polític injust, il.legal i vexatori, tot plegat ens acabarà enfonsant anímicament.

Catalunya sempre ha aixecat la veu quan era rica. En canvi, quan viu justeta, és mesella. Només cal repassar la història. I ells ho saben. No ens deixaran caure en la miseria, però ens mantindran en la mediocritat. Ni molt ni poc, el justet per anar tirant, com una regio més. I Madrid serà la nova locomotora. Nosaltres, serem les rodalies.

Aquest procés s’està fent amb la connivència de tots aquells catalans que per manca d’autoestima i de patriotisme han esdevingut desmenjats ideológics. Per manca d’ambició, han esdevingut regionals i provincians, en comptes de mundials i globals, com ells es pensaven. Son tendències que ens han arribat del sud, amb aquells immigrants dels anys seixanta que ara ja son catalans, encara que no n’exerceixin. Però també són tendències que s’han estès com un virus entre bona part de la classe mitja catalana que se les dona de “ciutadà del món” sense entendre que votar “nacionalisme espanyol” no és ser antinacionalista.

A totes aquestes persones patrióticament malnodrides i amb complex d’Estocolm els recomano un canvi d’actitud. Ja es poden anar trencant les banyes amb l’amic espanyol, pidolant i ploriquejant les engrunes, que es com cridar a les parets. Mentrestant, pels seus errors electorals, la nostra economia, la catalana, s’enfonsa i el pais es debilita acceleradament. Només hi ha un camí, la independència, per poder bastir un autèntic estat català europeu i abandonar la república bananera espanyola.

Advertisements

2 Respostes to “La crisi serà més forta a Catalunya”

 1. Slartibartfast Says:

  Regionals i provinciants. T’ha sortit una definició molt bona i diplomàtica. És digna d’una epifania

  Lamentablement pots/podem recomanar moltes coses, però per alguna estranya raó si espanya va bé o diuen que “tampoco es para tanto”. Catalunya pot esfondrar-se que aquests regionals i provincians ho faran amb un somriure d’orella a orella.
  Simplement no troben que els problemes d’aquest país com a propis. Ni que els seus fills vagin a fer classes a un barracó.

 2. Daniel Solano Says:

  Es impressionant això que dius: “Catalunya pot esfondrar-se que aquests regionals i provincians ho faran amb un somriure d’orella a orella. Simplement no troben que els problemes d’aquest país com a propis. Ni que els seus fills vagin a fer classes a un barracó.”

  El mes trist de tot és que tens raó. El fanatisme espanyolista dels catalans unionistes, normalment nouvinguts, fa que ni tan sols es preocupin del fet que el seu nivell de vida baixa cada any. Aquesta manca d’ambició és el més preocupant. S’alegren de que el país on viuen cada vegada estigui pitjor, i no relacionen els seus problemes personals amb els de Catalunya.

  Es impressionant la incultura informativa i la menjada de coco que va generar Franco en tota aquesta pobre gent. Encara dura i podria perpetuar-se en els seus descendents. La manca d’interès i el fanatisme es contagia. Les conseqüències són evidents i cada dia que passa i la nostra butxaca se’n resenteix. El pitjor és que les patim tots els catalans, els vells i els nous.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: