Els catalans patim stress auditiu

05/13/2008

A molts països nórdics és prohibit parlar amb móbil als transports publics o fer servir aquest telèfon per escoltar música sense auriculars. A nosaltres, mediterranis sorollosos, pot semblar-nos una exageració. Tanmateix, quansevol persona que faci diariament un viatge d’una hora de durada en tren o autocar sabrà com resulta de molest que una persona es passi 45 minuts xerrant pel seu cel·lular a pocs centímetres de la nostra orella o escoltant música a tot volum sense auriculars. Es impossible evadir-se d’aquesta intromissió. La seva vida privada ens pertorbarà sense remei.

Els mediterranis, i de rebot els llatins de sudamèrica, tenim un problema greu amb el soroll. Ja he denunciat en diverses ocasions la quantitat de vegades que se’ns vulnera el nostre dret al silencia al llarg del dia. Es una pena molt gran que les autoritats no hi possin atenció. L’impacte que el soroll, la música, la xerrameca, la remor insofrible dels cotxes i els autobusos o els senyals acustics te damunt els nostres cervells és considerable. Gran quantitat de l’stress que patim ens ve generat per l’abús d’impactes audiitius.

Quan hom torna d’una estada a Alemanya, un estat molt zelós del seu silenci, ho fa amb l’ànima tranquila després d’una desintoxicació completa d’streess auditiu. No obstant, en baixar de l’avió a l’aeroport de Barcelona, ens adonem deseguida en quina mena de voràgine sorollosa vivim. Trobar-se amb l’impacte de martells hidráulics en plena activitat dintre de la mateixa nau de l’aeroport de Barcelona és impactant. Un país lliure de sorolls innecessaris, un país que vetlla pels drets auditius dels seus ciutadans és un país civilitzat. Ja ho va dir el filósof Schopenhauer: “El grau d’intel·ligència d’una persona és inversament proporcional al soroll que genera”. Hi estic completament d’acord i la dita es podria també aplicar perfectament als col·lectius.

Advertisements

3 Respostes to “Els catalans patim stress auditiu”


 1. Parlar pel mòbil pot ser igual que parlar amb una persona, la molèstia és igual, potser menor. Ja que no estàs escoltant a l’altre. En el tema musical et dono la raó

  Per altra banda els que acostumen a fer molt de soroll son els “killacos”, i el seu dit en plata, “gitaneo”, la majoria de vegades fanatics de l’Alonso, la “selesion” i d’un nivell cultural i versatilitat lingüística que fa cagar.

  Continuu pensant que els catalans, dintre del que cap. som un poble silenciós (i silenciat ja posats)

 2. desfilo Says:

  Haha. Completament d’acord. Els catalans som un poble silenciós i silenciat.

 3. carme Says:

  estic absolutament d’acord amb tu! a mi tant de soroll tot el dia se’m fa insuportable…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: