La trista ‘nova Europa’

06/26/2008

Va haver-hi una època que, com la majoria de catalans, creia en la Unió Europea. Pensava, innocentment, que els estats membres cedirien sobirania per a la construcció d’un ens superior que hauria de disoldre algunes barbaritats històriques, com ara l’existència mateixa dels artificials i arbitraris estats. Evidentment m’equivocava i Europa podria no ser perquè els estats i les grans corporacions multinacionals no la deixaran ser tal i com els ciutadans volen que sigui. D’una banda, les administracions francesa, espanyola, o britànica no volen eliminar els seus estats i les seves fronteres administratives en favor d’una europa unida. El seu fanatisme nacionalista els ho impedeix. De l’altra, no deixen a les nacions que les integren gaudir del mateix estatus perque segons ells, ja no te sentit ‘crear estats’ en una Europa unida. Tot plegat és absurd. Europa és víctima de les seves mentides. Per postres,  amb l’aprovació de la carta magna, l’administració europea demostra el poc tacte democràtic que fonamenta les seves institucions. Evidencien que no pot néixer una flor dels fems. I és que els estats europeus són una base massa jacobina per donar a llum una entitat que les superi i millori.

.

.

I no serà perqué una Europa Unida no sigui atractiva pels ciutadans. Els europeus varem somiar en una nova europa diferent. En un contrapés als Estats Units. Una Europa solidària, benestant, pacífica, justa, culta, diversa, integradora… Tanmateix, llegint la constitució europea que aquesta lamentable classe política ens intenta encolomar, aviat es te la impresió que Europa no modificarà res del que ja hi ha. Es una llàstima, perquè la simple idea de desproveir els estats, i entre ells l’espanyol, del seus exèrcits en benefici d’un exèrcit europeu conjunt haguera estat la millor de les notícies per a tots. D’aquesta manera s’acabaria desarmant uns estats que, al llarg de la història, s’han mostrat paranoics, psicópates i genocides contra els seus propis ciutadans. Només cal repasar la història del segle XX per constatar-ho.

.

.

Però no ens enganyem. Els exércits, i especialment, la indústria armamentística segueix sent una de les majors fonts d’ingresos per a molts d’aquests estats europeus que, orgullosament, s’autoanomenen del “primer món”. El benestar de França, Gran Bretanya, Alemenya, Espanya i una bona colla d’estats més es fonamenta en la fosca indústria de la mort. Espanya figura com a capdavantera en la producció mundial d’una bona colla de productes armamentístics, amb la connivència dels seus presidents, Zapatero inclós, i dels seus ciutadans que prefereixen no atendre al fet que el 30 % dels ingressos dels seus impostos van a parar a aquest sector. La nova constitució europea era una bona oportunitat desaprofitada per desactivar aquesta vergonya immensa que provoca tant patiment al món. Encara es sorprenen que no ens estimem aquesta ‘nova europa’?

.

.

M’han fet arribar el discurs que Gervasio Sánchez (Periodista i Fotògraf) va pronunciar durant el lliurament dels Premios Ortega y Gasset aquest 7 de Maig del 2008. A l’acte hi eren presents la Vicepresidenta del govern espanyol, diverses ministres i exministres, la presidenta de la Comunitat de Madrid, l’Alcalde de Madrid, el President del Senat i centenars de persones més. En el parlament, Sánchez va acusar amb valentia i determinació l’estat espanyol i el seu actual president de mantenir i sustentar la indústria armamentística. No deixeu de llegir-lo: http://eticpedia.blogspot.com/2008/06/zapatero-permet-la-venda-darmes.html

Advertisements

2 Respostes to “La trista ‘nova Europa’”


 1. Hola bonic:

  Em passava per ací per a congraciarme amb tu i gaudir amb tu el triomf d’Espanya sobre Alemanya. Quina emoció, oi?

  Aquest so harmoniós com els àngels dels claxons, dels petards, dels coets i fins i tot els crits de Gooooooooooooooooooooooooooooooooooool.

  Quina meravella!

  jajajajajajajaajajaajajajajajaaja

  Visca la nostra Espanya, guapetón!

  Som campions! Som campions! Som campions! Som campions! Som campions!

 2. desfilo Says:

  No n’hi va haver per tant. Vareu congregar menys gent que els de l’espanyol. Ja em diras. Si d’alguna cosa ha servit aquest triomf d’Espanya és per constatar la desafecció de Catalunya envers la selecció espanyola.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: