10 mil catalans i un professor

03/16/2009

Poc a poc els ciutadans anem prenent consciència de la importància d’Internet en això de la política i, en general, en el món de la democràcia. Proporcionalment, són poques les persones que es mantenen actives i informades i que exerceixen alguna mena de ‘lideratge’ virtual. Però cada vegada són més els que llegeixen aquests líders d’opinió i en uns moments d’absolut descrèdit de la classe política catalana, els escullen com alternativa als polítics de partit, als líders fins avui tradicionals.

El cas del professor Enric Canela és paradoxal. Des del seu bloc va fer una crida a 10.000 catalans. I molts, moltíssims, van respondre i el van acompanyar a Brussel·les en la que ha estat una efemèride històrica de l’independentisme català i de la recuperació de la nostra llibertat. El mèrit és seu, donat que ni els partits tradicionals ni els mitjans de comunicació van donar empenta a l’esdeveniment. Es seu i dels milers d’internautes que ja no segueixen l’actualitat política sinó és contrastant-la amb les opinions de tot un seguit de blocaires polítics que han anat conformant una catosfera interessantísima.

Catalunya és un planter bastíssim d’opinadors polítics. Politicòlegs, professors i gent de sentit comú, seriosa, honesta i compromesa que conformen l’altra política. La política que els ciutadans aviat escolliran en detriment de les jerarquies i les tacticitats dels partits. Perquè han entès una cosa molt important: Catalunya no és un país normal i no pot permetre’s batalles fratricides sobre el sexe dels àngels quan està tot per fer. El risc de la dissolució nacional és massa aprop com per mirar cap a l’altra banda. El premi d’un estat propi és massa aprop com per a desaprofitar la oportunitat.

L’acció social de l’Enric Canela val per mil estratègies i pluges fines. Val més que un milió de peixos al cove i cases grans. Perquè és un acte sincer, directe, emotivament profund. Tots els que van ser allà devien sentir aquesta energia neta i els envejo per això. Ells han sembrat a Europa la llavor del que és possible. L’any vinent, sigui on sigui, serem molts més de 10.000 els catalans que seguirem a l’Enric o al ciutadà que, des de la sinceritat patriòtica, ens recordi que Catalunya vol ser un estat lliure i que cap polític a sou ens ho podrà impedir si la societat civil així ho vol.

Advertisements

4 Respostes to “10 mil catalans i un professor”

 1. xevi Says:

  Hi vaig ser i et puc confirmar això que comentes de l’energia. I també, dir-te que una de les coses que em va convèncer és l’espontaneïtat i absència d epartits al darrera. Aquesta lluita per la independència l’haurem de dur des de la catosfera, des de la societat civil.

 2. David Says:

  D’aquí un temps es veurà la infatigable tasca que ha fet l’Enric en molts àmbits, i que contrasta amb la mediocritat dominant en algunes altes esferes. Amb independència d’estar o no d’acord amb les seves idees, tant de bo n’hi haguessin 100 com ell.

 3. Jacint Says:

  Nomes nosaltres, la societat civil, pot empenyer tossudament fins que algù es senti prou recolsat per plocamar la nostra llibertat.

  Gracies Enric

 4. Amadeu Miquel Amalrich Says:

  La meva senyora i jo hi vam ser-hi, som nats el 1942 i 1940 i vam viatjar 18 hores d’anada i altres igual de tornada amb autocar. I vam fer-ho amb convicció, amb alegria i amb molta emoció per haver-hi estat. Evidenment que és una petita mostra del que ha sabut moure l’Enric i el grup de col·laboradors que ha reunit. A tots ells el nostre reconeixement i la nostra gratitut.
  Necesitem directors d’orquestra capaços de portar endavant la tasca d’assolir la llibertat per viure millor, nous directors però també reconversió dels actuals. Valentía per convèncer, fermessa per no aturar-se i sempre sota el paraigües del no enfrentament. Visca Catalunya lliure !


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: