Atureu la història, Catalunya hi vol entrar

07/23/2010

Vull recuperar fragments d’un text que vaig escriure just quan començaven les consultes populars, ara fa un grapat de mesos. Es va publicar a Poliblocs i, lamentablement, encara tenen vigència. Llavors no sabia que el país encara no havia tocat fons i que el pitjor estava per venir. I no em refereixo a la desfeta de l’Estatut, que ja era previsible, sinó a la nula reacció posterior dels nostres representants polítics en unes circumstàncies tan excepcionals:

_____________

“Cada dia que passa es fa més evident que Catalunya ha escollit el seu propi model de camí cap a la independència. I no serà el camí usual, sinó que estem obrint una via nova. La independència, a casa nostra, no és un procés generat i desenvolupat per la classe política, com sí està succeint en altres nacions, com ara Escòcia, Flandes o el Quebec, sinó a Catalunya  és un moviment popular, espontani, quasi clandestí, estrictament social.” (…)

“Això ha estat així perquè els ciutadans catalans, quan ho hem necessitat, mai hem pogut comptar amb els nostres polítics. Actualment patim una de les generacions de líders polítics parlamentaris més nefasta de la nostra història. Cap dirigent de partit amb representació a la cambra catalana ha estat a l’alçada de les circumstàncies en els darrers anys i, lentament, amb la seva inoperància manifesta, han portat el país a un cul de sac. Arribats a aquest punt de ridícul nacional, el poble agafa les regnes i resoldrà la situació, sens cap mena de dubte, però sense la intermediació de la classe política.” (…)

“A Catalunya, el procés independentista no sortirà als diaris fins el dia després de la seva victòria i la proclamació d’un nou estat català europeu. Ja ho varem dir en un altre post fa molt temps, l’unionisme té segrestats tots els mecanismes i totes les institucions de generació i difusió de les iniciatives polítiques (…)  Els mitjans, per tant, no recullen l’alè popular quan aquest no convé a aquests partits.” (…)

“Més enllà dels partits unionistes, entre els quals encara cal incloure CiU, i que no fan cap servei al procés d’alliberament del país, la lluita fratricida entre ERC versus Carretero i Laporta acabarà afeblint encara més l’espectre polític independentista i allunyant, sense remei, la societat civil de la classe dirigent.

Aquesta fractura només es podria començar a evitar amb la creació d’una candidatura política unitària i sólida de les tres forces, amb Laporta al capdavant, com a imatge pública amb més força mediàtica, i amb un únic sentit i objectiu: la consecució de la independència. Una plataforma que, una vegada guanyades les eleccions i aconseguida la independència, es desfarà per donar pas a nous partits polítics normalitzats. ”

_________________________

Digueu-me visionari, però la jugada de Laporta ha estat precísament això. Una candidatura independentista transversal. Tal i com ja varen intentar ‘Suma Independència’ (també criticats al seu dia) o el Consell Nacional del Sobiranismes, amb personalitats senior del país. La plataforma transversal és necessària, perquè tal i com estan les coses, els partits s’han enrocat en les seves posicions i no mouran fitxa. Crec que la coalició que planteja Laporta és una gran oportunitat. Us explico perquè:

1. ‘Solidaritat Catalana’ dóna la oportunitat a la societat civil catalana d’organitzar una gran plataforma social independentista i transversal per alliberar el país en uns moments d’urgència nacional. I Laporta ho fa posant-hi el coll, apadrinant el projecte amb tot el seu pes i lideratge. No imagino candidat més popular possible.

2. ‘Solidaritat Catalana’ és una gran coalició que va més enllà dels partidismes, de l’eix esquerra-dreta  i de les trifulgues ideològiques menors que els nostres polítics utilitzen habitualment per a mantenir dividit l’electorat independentista. Penseu per un moment el que podriem aconseguir si tots els independentistes catalans ens uníssim, per una sola vegada, per crear un Estat Català. Les enquestes demostren que som majoria per primera vegada a la història. Cal aprofitar-ho, perquè Espanya no s’aturarà en el seu propóssit de destruir la nostra nació i la nostra cultura.

3. Aquest serà un alçament civil. No serà conduit per cap partit polític. Si tota la societat dona suport a Solidaritat Catalana, si totes les entitats socials i culturals hi convergeixen tal i com van fer amb les consultes populars o amb la manifestació del 10-J, el procés és imparable i serà conduit per les forces civils del pais.

4. Els partits s’hi afegiran al final, com sempre fan, com van fer amb les consultes. Perquè quan la mobilització sigui massiva no podran estar-ne al marge. Però llavors ja no tindran el control del procés, encara que ho intentin, com tampoc van poder fer-ho amb les consultes. S’hauran de disciplinar al seu interior com qualsevol altra entitat més.  D’aquesta manera, la societat civil els haurà desposseït del poder de representació i lideratge. Perquè són els nostres representants i la societat pot fer-ho si no compleixen amb les expectatives que els ciutadans esperaven d’ells. I és evident que la seva acció ha estat nefasta pels interessos del país i ens estan conduint a un pou sense fons.

5. Per tal de fer possible aquest miracle, aquesta fita històrica única, aquesta ‘independència a la catalana’, cal que ens tornem a organitzar com hem fet amb les consultes. Cal tornar a crear una gran onada pacífica i democràtica de voluntaris que faci possible l’éxit de la Solidaritat Catalana per la Independència.

Tenim poc temps, però ja sabem com es fa. Les consultes ho han demostrat. Per tant, no ens ve de nou. A més, ho hem vist amb Kosovo, la justícia internacional ens acompanya en aquesta proesa. Per tant, el que ens cal és començar ja i treballar, treballar i treballar organitzadament, intel·ligentment. Com només els catalans sabem fer-ho.

Amics, el món ens espera. Atureu la història, que Catalunya hi vol entrar!

Instruccions per organitzar les plataformes locals de suport a la ‘Solidaritat Catalana per la Independència’

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: