Com bastir una gran Coalició Independentista?

08/05/2010

Bastir una Gran Coalició Independentista i Transversal és difícil i és lògic que en els moments previs a la seva materialització apareguin tensions. Però les directives de totes les entitats implicades en aquest necessari objectiu d’unitat haurien de vetllar per facilitar l’entesa el més ràpid possible per esvair les desconfiances, els dubtes i les malfiances.

Es evident que tothom ha comés errors durant el procés de configuració d’aquesta gran plataforma. Treballar en equip sempre és una feina complexa. Per aquest motiu cal que tothom faci autocrítica i evitar les caces de bruixes internes, que no duen enlloc i debiliten les seves formacions. També cal preguntar-se quina responsabilitat tenen aquí les directives de Reagrupament i Solidaritat en la generació de les tensions, donat que fins el moment, per un joc d’orgulls i desconfiances, no han estat eficients a l’hora de concretar la seva aliança d’una manera ràpida, neta i concisa.

Si Solidaritat Catalana i Reagrupament, juntament amb les altres entitats independentistes, basteixen una Gran Coalició, no cal patir per possibles inflitracions o traïdories, perquè els uns es vigilaran als altres i la plataforma es compactarà per sí sola tan bon punt els bons resultats comencin a arribar. No imagino millor sistema de control intern que una plataforma tan diversa.

Respecte al nomenament de representants, que sembla ser el principal escull ( com sempre passa ), trobo bé que es pactin alguns casos, sempre i quant aquestes maneres siguin excepcionals. Donades les circumstàncies apremiants i la naturalesa dels actuals candidats, ara no podem badar amb processos constitutius excessivament llargs. Cal ser pragmàtics. L’equip que poden formar Laporta, Carretero, López Tena, Uriel Bertran, Hector Bofill, Víctor Alexandre, Isabel Clara-Simó i un llarg etcétera d’altres personalitats i intel·lectuals és un cavall guanyador. Perquè és una opció diversa, àmplia, plural i que cerca allò essencial: l’alliberament de la nostra nació.

També cal esperar que ERC faci algun gest d’apropament a la Gran Coalició, si aquesta es consolida de manera raonable. Si els republicans garanteixen un pacte pre-electoral o post-electoral amb la plataforma, en funció dels resultats, això configuraria un estructura independentista molt interessant. La diversitat garantirà control, aportarà un plus de transparència democràtica i molta pluralitat. Pesem que a hores d’ara, l’unionisme no passa tampoc per bons moments. CiU viu amenaçada per serioses acusacions de corrupció en el seu finançament i el PSC tapa com poc les fuites que el cas Millet obre en el seu vaixell. Davant l’opacitat i la corrupció unionista, l’independentisme aporta la transparència i l’honestedat.

Com dèiem, trenta anys d’unionisme han consolidat a casa nostra la corrupció política, l’expoli fiscal i la pèrdua d’autogovern. Ja es hora de fer neteja i començar un nou projecte seriós i modern pel nostre país. Un projecte d’alliberament pacífic, enraonat, exemplar i democràtic dintre de la Unió Europea. I per a tot això, primer ens cal una Gran Coalició Independentista unida.

Advertisements

2 Respostes to “Com bastir una gran Coalició Independentista?”

  1. blaufosc Says:

    Interessant post i, en general, interessant blog, que miraré de seguir.

  2. Dildo Says:

    Bon article! M’encanta la lectura!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: