Perquè Solidaritat és líder a les xarxes?

10/28/2010

 

Amb videos com aquest, Solidaritat Catalana ha aconseguit ser lider a les xarxes. Així ho certifica Alexa i el nombre d’adhesions a Facebook i Twitter. Ho podeu veure en aquests i altres articles que han anat apareixent a diversos mitjans.

 

Una supremacia aconseguida en tan sols uns mesos. El secret és simple: planificació, feina i professionalitat. Tres factors que dificilment trobem units en les propostes virtuals dels altres actors. Algunes formacions catalanes portaven mesos preparant el desembarcament a les xarxes, però sense creure-hi massa o mal assessorats.

 

Quan vaig oferir-me a en Lopez Tena i l’Emili Valdero, acompanyat per en Lluís Bartra, per assessorar i coordinar en dinamització a Solidaritat , els varem demanar si ens donàven completa llibertat per a fer la nostra tasca. Ens van contestar que sí. I recordo que els vaig dir: ‘Llavors serem els millors’.

 

El temps ens ha donat la raó. Hem donat la campanada i en nomes 4 mesos Solidaritat ha adelantat a tots els altres partits en posicionament web, en amics a Facebook i a Twitter, en posicionament del candidat a les xarxes, en qualitat de videos i viralitat… I això ha succeit perque Solidaritat ha estat proactiva, però també perqué ha sabut crear un estil propi de fer les coses a Internet.

 

L’èxit ha estat possible gràcies a la tirada d’en Joan Laporta, però també gràcies a la feinada de l’equip de generació de contingut, dirigida per en Jordi Finestres, i de l’equip de dinamització. Ha estat mèrit d’en Ferran Verdaguer, d’en Mark Serra, d’en Ferran Castellà, d’en Lluís Bartra, de la Mireia Arpa, i, sobretot, de tot un exèrcit de solidaris voluntaris anònims que impulsen el moviment des de cadascun dels perfils territorials.

 

Solidaritat és un partit que aspirar a ser líder i ho ha aconseguit, de moment a les xarxes, bastint un exèrcit virtual proactiu. La feina dura encara l’estan fent ells, la del dia a dia, i tenen batalles per endavant. Però la llavor ja dona fruits. Solidaritat té un estil de dinamització propi, original, proactiu. Hem realitzat videos novedosos, interessants, originals. Hem usat Facebook més enllà de les seves possibilitats inicials: Per primera vegada a la història del país, s’han vertebrat unes primàries o un manifest electoral a les xarxes socials…

 

Malgrat que encara queden prou dies de competència virtual, el fet d’haver-nos posicionat en primer lloc, ja és una victòria per a nosaltres i per a Solidaritat. I aquesta posició ens dona una empenta i una confiança en nosaltres mateixos que no té preu. Hem demostrat que ben organitzats i amb noves idees, es pot guanyar la cursa.

 

Advertisements

3 Respostes to “Perquè Solidaritat és líder a les xarxes?”

 1. blaufosc Says:

  Felicitats. Malgrat soc encara escèptic amb segons quines coses, he de reconèixer que SI està fent molt bona feina (i també ho dic com a professional de la comunicació). Més enllà de lideratges, són creïbles… i aquesta és una qualitat escassa a casa nostra avui.

  Espero que mantinguin aquest estil.

 2. almeuentendre Says:

  Molts sort a Solidarita de cara a les properes eleccions. Llàstima que no hagi estat possible l’enteniment amb Reagrupament, fet que debilitarà molt seriosament totes dues candidatures.

  Per cert, el que em sembla lamentable és tota la campanya de desprestigi al Sr. Laporta, orquestrada per Rossell & Co… Potser és que ha començat a fer por.

  Personalment jo trobo que la millor notícia per a SI és comptar amb el Sr. López-Tena, un autèntic crack.

  http://almeuentendre.wordpress.com/


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: