Solidaritat pren a ERC el monopoli de l’independentisme parlamentari

11/28/2010

Si a l’anterior article us explicava perquè Solidaritat liderava les xarxes, ara és el torn de celebrar que aquest lideratge ha donat els seus fruits. Sense internet, aquests sorprenents resultats no es podrien haver produit. Que una formació aconsegueixi 4 diputats només 4 mesos després de nèixer és un fet excepcional. Cap mitjà de masses ha ajudat Solidaritat Catalana.

Només la tasca dels voluntaris i de l’equip de dinamització ha fet possible que tanta gent es mobilitzes a les urnes. Felicitats a tot l’equip i a tots els simpatitzants. Junts ja hem començat a canviar la història de Catalunya. Us reprodueixo la notícia de la Xarxa Independentista, un dels pocs mitjans que ha fet costat a SI durant tota la campanya:

El nou independentisme entra amb força al Parlament de la mà de Solidaritat Catalana per la Independència


En només tres mesos, amb una campanya excel·lent i proactiva a Internet, Solidaritat Catalana per la Independència ha aconseguit fer-se amb un tros del pastís polític del país, concretament amb 4 diputats, i donar entrada al nou independentisme al Parlament de Catalunya.

A partir d’ara, l’independentisme parlamentari ja no és un monopoli d’Esquerra Republicana, la formació de Puigcercós, que ha patit la davallada més important de vots, a causa de la seva decepcionant tasca envers l’alliberament nacional del país. Esperem que aquest sever correctiu serveixi per a que la formació republicana inicii un procés de reorientació i renovació interna important per tal de tornar a esdevenir un actiu essencial de l’independentisme.

En tot cas, és evident que la irrupció de Joan Laporta és una alenada d’aire fresc per a l moviment sobiranista. Un Joan Laporta eufòric que ha comparegut davant els simpatitzants que l’esperaven a l’hotel on Solidaritat ha seguit la nit electoral. Laporta, que s’ha unit als càntics dels seus admiradors, ha destacat la rellevància que te que “una força que realment vol la independència” entri amb aquesta força al Parlament. Solidaritat ha aconseguit 100.000 vots i un 3’28% de la participació en la seva primera cita amb les urnes. Una xifra espectacular si tenim en compte que fa uns pocs mesos ni tan sols existia.

Reagrupament, per la seva banda, que era la segona esperança del nou independentisme, no ha pogut entrar al Parlament malgrat haver fet un paper destacable en nombre de vots. La formació de Joan Carretero s’ha quedat a les portes de poder tenir el seu primer diputat, fet que encara hauria donat més notorietat al nou cicle de renovació de forces sobiranistes a l’hemicicle.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: