Espanya apreta per no haver d’afluixar

01/16/2011

Espanya, o millor dit, la gran Castella, en això de fer estratègia política de ‘vol gallinaci’ en sap un munt més que no pas Catalunya. I ho demostra el fet que ha tornat a fer seva, una vegada més, aquella màxima que diu: ‘la millor defensa és un bon atac’. El lema hauria de figurar a l’escut nacional espanyol, aquest que es van inventar fa uns anys arreplegant senyeres, lleons rampants i cadenes amb corona reial.

I és que en el precís instant en que els catalans ens disposàvem a contratacar la desfeta de l’estatutet amb una tímida proposta de ‘concert econòmic’, just en aquell moment, casualitats de la vida, els dos partits nacionalistes espanyols majoritaris, PP i PSOE, amenacen amb homogeneitzar el sistema autonòmic. A ningú se li escapa que si ‘Espanya Plural’, en realitat vol dir, fi del federalisme, llavors ‘harmonització autonòmica’ vol dir fí de les autonomies i retorn al ‘centralisme franquista’.

Espanya sap com atacar per defensar-se. Sap com reconduir el debat. Ara Mas i Zapatero, ja no discutiran el ‘concert econòmic’, sinó l’homogeneitazció autonòmica. De fet, a Mas ja li va bé, perquè situant Duran d’interlocutor a Madrid, ja ha fet tota una declaració de principis. Si del que es tracta és de tornar a l’oasi, és a dir, a l’inòpia, no hi ha res millor que fer-se la víctima i veure-les venir. Es molt més descansat que no pas haver d’impulsar estatuts o concerts. I més quan no es té ni idea de negociar.

En tot cas, la gran Castella, apreta per no afluixar.  A Madrid no volen cedir concerts ni òsties consagrades. I al final ens vindran amb allò de: ‘Ni vosaltres ni nosaltres’, que voldrà dir: ‘Ni centralisme ni concert’. I tot quedarà igual de ben harmonitzat que ara. Els catalans seguirem treballant i pagant i els castellans seguiran manant i cobrant.

Advertisements

Una resposta to “Espanya apreta per no haver d’afluixar”

  1. blaufosc Says:

    Estic d’acord amb el que dius, però ara hi ha certes diferències respecte els anys vuitanta i noranta: ara ser sobiranista no és ser extraterrestre, ara és ben clar que la independència és una possibilitat normal i corrent, per a molts la millor. Ara és molt clar, per a molts, que de la Gran Castella no en podem esperar grans coses, ans al contrari.Cada vegada és més clar que, quan deixen anar aquests estirabots, estan fabricant independentistes.

    Que no afluixin, ens va bé.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: